Ditubuhkan pada 2006 melalui lesen yang diberikan oleh Bank Negara Malaysia, PruBSN hari ini merupakan pengendali takaful terulung di Malaysia yang menyediakan jaminan kewangan untuk rakyat Malaysia serta keluarga mereka.

PruBSN memiliki lebih 16,000 perunding takaful yang berkhidmat untuk lebih 800,000 pelanggan dengan pelbagai kedudukan pertama dalam industri takaful tempatan dan turut menerima pelbagai anugerah. Untuk tujuh tahun berturut-turut sejak 2011, PruBSN merupakan Pengendali Takaful Keluarga Nombor 1 dan pada 2017, syarikat kami mencapai Pengeluaran Perniagaan Baru berjumlah RM467.5 dengan 31% bahagian pasaran seperti yang telah disahkan oleh agensi penarafan industri, Insurance Services Malaysia.

Pembangunan yang pesat itu adalah hasil daripada pendekatan mesra pelanggan, strategi saluran pengedaran yang pelbagai, penyelesaian inovatif serta kepimpinan teknologi.

Berpandukan proposisi ‘Takaful Untuk Semua. Untuk Kehidupan’, kami berusaha untuk membina impak yang kuat dan berkekalan bagi membantu membangunkan Malaysia melalui perlindungan kekayaan dan pelaburan dalam pasaran modal, di samping menunaikan visi kami menjadi pengendali takaful pilihan pertama masyarakat dan komuniti.

 

 

Visi & Misi Kami

Visi

Menjadi pengendali Takaful pilihan pertama masyarakat dan komuniti.

Misi

Menjamin masa depan keluarga di Malaysia melalui penyelesaian inovatif yang dibina berasaskan nilai-nilai lslam.

Back to Top