Inilah masanya untuk mengemas kini butiran kad pembayaran anda
Sekiranya anda baru memperbaharui kad debit anda, sila kemas kini untuk memastikan anda dan orang tersayang anda dilindungi oleh sijil takaful secara berterusan

Pilih bahasa anda
close

Prihatin Pada Masyarakat

Melalui badan amal kami, PruBSN Prihatin, kami membina komuniti yang lebih teguh
Dua kanak-kanak turut serta dalam aktiviti kelas

Mengenai PruBSN Prihatin

Mengenai PruBSN Prihatin

Sebagai pengendali takaful yang berlandaskan konsep perlindungan bersama dan kerjasama untuk kebaikan para pesertanya, kami di PruBSN turut meletakkan komitmen yang tinggi dalam memastikan kesejahteraan jangka panjang buat masyarakat sekitar perniagaan kami.

Melalui badan amal kami PruBSN Prihatin, yang telah dirasmikan pada 23 Mac 2015, kami menyediakan peluang pendidikan dan kemahiran hidup, kesihatan dan kesejahteraan hidup, dan bantuan bencana bagi keluarga dan masyarakat yang kurang bernasib baik di seluruh Malaysia. Kami bekerjasama dengan rakan kerjasama kami untuk mencapai objektif kami dalam mewujudkan dan menyampaikan program-program utama kami di seluruh negara untuk ke arah Malaysia yang lebih baik.

Bermula 1 Januari 2020, PruBSN Prihatin adalah sebuah pertubuhan yang diluluskan dibawah subseksyen 44 (6) di bawah Akta Cukai Pendapatan 1967. Segala wang yang didermakan kepada PruBSN Prihatin dalam Malaysia layak mendapat potongan cukai.

Bilangan Penerima

 Lebih daripada 80,000 penerima

Bilangan Sukarelawan

 Lebih daripada 1,000 sukarelawan

Tempoh Sukarela (Jam)

  Lebih daripada 5,000 jam

Jawatankuasa Pengurusan

Jawatankuasa Pengurusan PruBSN Prihatin dikendali oleh sekumpulan individu dari pelbagai latar belakang dengan gabungan bakat, pengetahuan dan kepakaran. Jawatankuasa Pengurusan ini berdedikasi untuk mengawasi semua program yang dijalankan oleh PruBSN Prihatin.

Presiden

Azlin Arshad

Naib Presiden

Anita Menon

Bendahari

Ng Yee Ping

Setiausaha

Hilmy Darmin Ab. Rahman

Penolong Setiausaha

Noor Farihah Awang Noor

 Ahli Jawatankuasa

Dr. Abdullaah Jalil

 

Dr. Said Adekunle Mikail

 

Prof. Datuk Dr. Syed Othman Alhabshi

 

Assoc. Prof. Dr. Syed Musa Syed Jaafar Alhabshi

 

Dr. Akhtarzaite Abdul Aziz

 

Program Kami

Dua budak sekolah rendah membaca buku di sebuah pondok

Derma Seikhlasnya Ihsan rider

Anda mampu mengubah kehidupan keluarga dari golongan miskin dan miskin tegar dengan menderma sejumlah wang mengikut keinginan anda
Selanjutnya

Projek Surprise!

Satu kolaborasi PruBSN Prihatin bersama Majlis Kanser Nasional (MAKNA) yang bertujuan menyalurkan dana serta memberikan harapan buat pesakit kanak-kanak dan remaja yang menghidap kanser. Para sukarelawan PruBSN dan MAKNA telah menjelajah ke beberapa negeri untuk menunaikan hajat anak-anak ini. Video-video berikut merakamkan secebis kehidupan dan impian mereka.

Ingin menghubungi kami?

 

 

PruBSN Prihatin

(+603) 2778 2156

Atau e-mel kami:

prubsnprihatin@prubsn.com.my

Alamat:
Tingkat 13, Menara Prudential,
Persiaran TRX Barat,
55188 Tun Razak Exchange,
Kuala Lumpur, Malaysia