Inilah masanya untuk mengemas kini butiran kad pembayaran anda
Sekiranya anda baru memperbaharui kad debit anda, sila kemas kini untuk memastikan anda dan orang tersayang anda dilindungi oleh sijil takaful secara berterusan

Pilih bahasa anda
close
PruBSN Setia | Prudential BSN Takaful
Perlindungan

PruBSN Setia

Penyelesaian takaful patuh Syariah komprehensif yang memberi perlindungan perubatan, penyakit kritikal, kemalangan dan kewangan sehingga umur 100 tahun, tidak kira apa keperluan anda.

Sebab untuk mempertimbangkan PruBSN Setia

Tiada siapa yang boleh meramalkan masa depan, tetapi kita sentiasa boleh merancang untuk berlindung dari insiden yang tidak dijangka.

Untuk menghadapi cabaran yang akan datang, melindungi pendapatan anda dari ketidakpastian hidup adalah tindakan yang penting - penyakit kritikal seperti barah, kematian atau hilang upaya kekal boleh mengurus simpanan anda dengan mudah dan menyebabkan kesulitan kewangan bagi keluarga anda.

PruBSN Setia menawarkan pelan perlindungan fleksibel dan inklusif yang terikat bersama PruBSN AsasLink, pelan takaful pelaburan sumbangan berkala ini boleh ditingkatkan lagi dengan penyakit kritikal dan rider kemalangan serta HealthProtector, iaitu rider perubatan yang tiada tahunan serta seumur hidup.

Jamin perlindungan pendapatan yang anda dan orang tersayang layak dengan pelan semua-dalam-satu yang berpatutan ini untuk keperluan takaful anda.

Lindungi penjagaan kesihatan anda dengan HealthProtector.

Utamakan kesihatan anda dengan pelan perubatan yang menawarkan pilihan fleksibel melalui SmartSaver dan High Deductible. Anda boleh memilih mana satu yang memenuhi keperluan anda.

SmartSaver

Manfaatkan fleksibiliti dengan menggunakan simpanan sumbangan anda untuk memenuhi matlamat kewangan anda dengan pilihan SmartSaver. 

High Deductible      

Segala perbelanjaan perubatan berlebihan anda akan dibiayai jika anda mempunyai pelan perubatan dengan had tahunan yang bersamaan jumlah boleh ditolak dalam pilihan High Deductible.

Maklumat produk

Terma Perlindungan dan Pembayaran

 

Tempoh Sumbangan

Sehingga umur 100 tahun

Umur Kelayakan

19 hingga 70 tahun

Tamat Tempoh Perlindungan

Sehingga umur 100 tahun

Jumlah Perlindungan Minimum

RM25,000

Ciri-ciri

Fleksibel
PruBSN Setia menawarkan perlindungan sehingga umur 100 tahun dengan pilihan untuk menentukan kemampanan sijil, perlindungan dan sumbangan.

Perlindungan Tanpa Had
Pelan Perubatan dengan tiada had tahunan dan tiada had seumur hidup dan pada masa yang sama mempunyai Smart Value Point.

Boleh Dipercayai
Peruntukan tidak luput akan berkuatkuasa bagi 6 tahun sijil yang pertama.

Manfaat

Manfaat Kematian

Sekiranya berlaku kematian sebelum tamat tempoh, manfaat berikut akan dibayar:

Jumlah Perlindungan Asas; dan

Nilai unit dalam Akaun Unit Perlindungan (PUA) dan Akaun Unit Pelaburan (IUA).

Manfaat Hilang Upaya Kekal & Menyeluruh (TPD)

Jumlah perlindungan akan dibayar sekiranya berlaku TPD sebelum tarikh ulang tahun sijil apabila orang yang dilindungi berumur 70 tahun.

Manfaat Tambahan

Crisis Shield
Crisis Protector
Accidental Protector Plus
Accidental Medical Protector
Accidental Income Protector
HealthProtector
Contributor Protect
Contributor Saver
Contributor Spouse Protect
Contributor Spouse Saver
Takaful Saver

 

HealthProtector

Rider perubatan takaful patuh Syariah ini menyediakan sokongan kewangan yang anda perlukan untuk penjagaan kesihatan seawal 14 minggu kehamilan, sehingga 100 tahun.

Dengan HealthProtector, anda akan dibayar balik untuk perbelanjaan perubatan yang ditanggung akibat kemalangan dan kemasukan ke hospital, serta rawatan pesakit luar terpilih yang merangkumi rawatan kanser dan dialisis buah pinggang.

Ia datang tanpa had tahunan dan tiada had seumur hidup, dan dijamin boleh diperbaharui.

Pelepasan Cukai

Sehingga RM6,000 di bawah cukai insurans hayat individu. Sebarang pelepasan cukai adalah tertakluk pada terma dan syarat Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Nota Penting
  • Butiran di atas hanyalah penjelasan ringkas mengenai rider kami. Untuk maklumat lengkap mengenai terma dan syarat, sila rujuk Dokumen Sijil, ejen yang berkhidmat untuk anda atau hubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan kami di +603 20537188 atau customer@prubsn.com.my.
  • Umur merujuk kepada Umur pada Tarikh Lahir Akan Datang.

Memahami rider

Apa itu rider?

Rider merupakan manfaat tambahan kepada pelan asas takaful anda. Tambahan rider kepada pelan asas anda memberikan anda pilihan seperti perlindungan tambahan agar anda boleh mengubah suai pelan anda berdasarkan keperluan anda.